Miss. ÔnixMarple

Quan tocava  llegir Enyd Blyton , tot allò de les torres de Mallory  i els cinc Encisada  per les il·lustracions de les portades  de les novel·les d’Àgata Christie . no me’n vaig poder estar i en vaig comprar un parell Les vaig començar a llegir , recordo que la primera va ser “Díez Negritos "Em va al·lucinar ,em vaig enamorar de la Christie  directament ,em va sobtar el repte en que m’havia posat durant tota la lectura , jo vaig entrar a fer conjectures sobre qui era l’assassí ,i em va portar a l’hort , això em va crear una addicció , que sols demanava diners  per comprar mes i mes llibres.

 

[@more@]

Eren edicions de butxaca i no valien massa , a mi no em van donar mai paga , setmanal , com feien amb les meves amigues ,a casa  tenien la teoria què  els nens no han de portar diners,

 Sempre me’n van donar ,els  suficients per comprar porqueries altrament dites” xuxes”  , però llavors eren  porqueries directament

(Kikos  extret  (pega-dolça o regalèssia per als no empordanesos). I sidrals per sucar els extrets .) i treure molta escuma per la boca

 però vaig començar a llegir amb tal voracitat  , qué la font econòmica es va tancar ,simplement em van mig insinuar  que sí feia la compra a plaça i em quedaven diners  em podria comprar  els llibres ,

Així vaig aprendre a  cisar . desprès en diran  literatura de segona classe ….. a la novel·la negre  si ensenya matemàtiques i tot…..

 I suposo que d’aquella etapa m’ha quedat , la mania d’observar emulant  Miss Marple  i  posant  a prova les seves teories , sobre els comportaments  humans , mes o menys si mal no recordo  acostumava a  comparar  a la gent que coneixia de nou ,amb la gent del seu poble i coneguts  .

 Els que tenien uns trets físics semblants normalment es venien a comportar de la mateixa forma ,Així fent la comparativa l’hi era molt mes fàcil trobar el culpable

Com jo d’assassinats no en trobo masses , he portat la practica  , a la vida virtual ,durant l’època  que m’he mogut per els móns del xat ,Vaig portar aquesta teoria a terme  amb  els nicks   , i la veritat quan se l’hi pilla el “Tranquillo “ els resultats son espectaculars , cosa que en el mon dels Blogs es difícil  encara  que no impossible de portar a terme , (ja m’hi posaré )

ara a blocat  han fet  l’apartat de categories , i en teoria tindríem de decidir a quina categoria  van els nostres Blogs  , he buscat ,comparat  observat  , i si no son Blogs polítics  directament es molt difícil de classificar la categoria . al final he mig decidit la meva perquè no n’he trobat cap  de semblant però,,,,“bodrio patatero “  no l’han  instituït encara deu ser perquè es un "castellanisme"   penseu classificar  els vostres ?  on foto el meu? Al tanto que  es seriós  eh 😉   

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

17 comentaris a l'entrada: Miss. ÔnixMarple

 1. L'avi diu:

  Benvolguda musa/virtual Onix. En primer lloc, jo he posat el meu a la categoria de personal. Perquè és perseon al i molt personal, parla de mi i de la meva persona. En segon lloc, si a tu creus que llegir a l’Agatha Cristie, és lectura de segona classe, imagina’t el que em deien a mi, per llegir còmics de l’època, que em comprava el meu avi, a desgrat del meu pare, que creia que llegia porqueries. Els còmics en qüestió eren: El Capitan Trueno, El Jabato, Mendoza Colt, El Corsario Verde i els tebeos de Bruguera: DDT, Can Can, Pulgarcito etc. etc.

 2. Alepsi diu:

  Onix… jo també em vaig enamorar de la Christie… havent tingut un idili abans amb la Blyton… jajajaja!

  Ara, això de que “persones físicament similars, es comporten semblant”…. bufff… que dur, no? Jajajaja! Hi havia un paio, fa molt de temps que va “inventar-se” la frenologia. Deia que segons tenies el cap, de forma, tenies unes aptituds o unes altres.

  Òbviament, fa segles que algú va fer veure als seguidors d’aquesta teoria, que era una mica una animalada….
  Ara, que nicks semblants alberguin gent semblant…. mira, m’agrada la idea! Per quan una anàlisi completa de cada blocaire, onix??? xDDDDD

 3. El meu bloc és personal i intransfarible!
  Potser et costa trobar la catehoria adient perquè encara no has acabat de definir el continugt del teu bloc.
  Ja sé que puc semblar la menys indicada per donar aquesta opinió, perquè el bloc de la Tarambana és una mica Tarambana, però ho sembli o no, tinc molt clar què hi té cabudai i què no. I, cada categoria dins ell, és un petit nmón apart. Tots ells molt personals, això si.

 4. Arare_ diu:

  Em sembla que l’avi és de la meva època (s’ha deixat Hazañas bélicas, però) Jo estava enamorada del Capitan Trueno i jugava a ser Sigrid, però en els meus jocs sempre m’acabava casant amb ell. Us heu fixat que els herois mai no es casaven? (bé, això era abans, ara no els caldria)

  Jo el posaria a la categoria “Interessants”, Onix (que potser no hi es?)

 5. kurtz diu:

  Jo el teu el posaria a Medi Ambient, a Eròtic o a Linux. Que et sembla? No t’ho puc concretar més.

 6. efe diu:

  A la categoria blocs de cambres fosques. Si no n’hi ha és que això de les categories és una enganyifa.

 7. onix Musa diu:

  Avi :Benvolgut geni i creador de meravelles , llegir “porqueries” ens ha fet molt especials , avui vaig de musa pedant ,quina mania en etiquetar !!!!tot , res , res ni que el seu bloc sigui personal no pot anar amb els altres , perquè no totes les personalitats son iguals
  I menys la del meu geni

 8. onix diu:

  Alepsi : cada dia estic mes convençuda que si jo fos home pensaria que ets filla meva , fruit d’un “deslis” o relliscada en els “pètillants 80”
  Sort que les dones no tenim aquests dilemes XDDD
  Prometo fer perfils blocaires això si el dia què els vegis publicats tindran el títol de foto finish però lo dels nicks si que ho explicaré i donaré alguns consells als homes per lligar ;))

 9. onix diu:

  AnnaTarambana : el teu ja l’han classificat com a Zona Literària , Malgrat que sona molt be , crec que tu l’has definit molt millor !!Tarambana !!! així què reivindiquem Tarambana com a categoria no?;)

 10. Pd40 diu:

  El meu està en personal. El faig jo i poso el que em peta, per tant és personal.
  El que expliques dels llibres em va passar de crio un parell d’estius, però a casa ho vem arreglar passant les tardes a la biblioteca. Vaig llegir un munt de llibres!
  Poca broma amb el títol de foto finish, que tinc aquest post fet… :**

 11. onix diu:

  Kurtz : a veure anem per parts que vols dir a medi ambient perquè contamino?
  O perquè reciclo , allez les verts !! no ,no
  En quan a eròtic barrejat amb linux la imatge que em ve al cap es la de tirar-me un Pingüí i encara no vaig tant desesperada ,
  I mira….. un dia encara destaparé la caixa dels trons i veureu que es erotisme
  Une dame a table et une Courtisane au lit apa!! :PPP

 12. onix diu:

  Arare : això si què m’agradat !! es què no se que faria sense tu !!!demanare la categoria IN
  Interessant
  insoportable
  in…….. in,,,,,
  insígnia
  insignificança
  insignificant
  insinuació
  insinuar
  insípid
  insistència aiiiiiiiiiiiii què m’he emocionat!!!!!!!!!! Muaksssssss

 13. ônix diu:

  efe: pluffff katkalgggggg klingggggg txintssssssseturffffffffffff
  plof xofffff strok!!! clinkkk cklinkkkk spalshhhhhhhhhh
  no tinc un moment Rubianes no !!!
  es que he caigut de la cadira directament
  gràcies 🙂

 14. onix diu:

  Pde40: el teu es tant personal tant que l’hi ha de donar categoria prop de 40 personals
  Jo es que dins una biblioteca…. allà sentadeta ….. si no era lligada i emmordassada doncs com que no….. Has vist que xuli m’ha quedat el retol?
  apaaaaaaaaa critica ara el meu ZOCO
  xDDDDDDDDDD ;)******* (gràcies rovellonet )

 15. Pd40 diu:

  Gràcies ou de reig!! El rètol molt bé, de professional!! Bé, del zoco faltaria polir el tema de la tipografia de les lletres, per no parlar d’accessibilitat ni coses d’aquestes… (ho faig pq la Williams no s’enfadi…) :***
  (bonanit, ara sí que marxo a dormir)

 16. kurtz diu:

  allez les verts + une Courtisane au lit : A veure quan apaguem la llum de la cambra i comencen a passar-hi coses de les que la gent en diu verdes i els aglesos blue. Vas dir que s’aceptaven peticions? Valenta l’has feta! Jo vull un post ben pujat de to: bien rouge.

 17. dual sim diu:

  Tecnologicamente avanzato, abbastanza durevole per lo stile di vita di massima di un avventuriero professionist

Els comentaris estan tancats.