Sense accent no t’entenc

Desde el Primer moment que vaig interactuar a la xarxa i d’això ja fa força temps sempre he tingut l’espina clavada.

De no tenir escrites les coneixences i les anècdotes viscudes , algunes molt divertides … altres no tant , doncs amb el pas del temps les vaig oblidant o canviant de matís

I m’he dit……..com que ningú et coneix , ni tenen sospites encara que deixis pistes ,Dóna’t el gust de fer-ho!!

de tant en tant colaré alguna Historieta virtual , així em quedaran escrites .Doncs reconec que això de tenir un bloc m’ha motivat , m’ha fet treure la mandra a l’hora d’escriure i tenir una mica mes de cura ortogràfica (poca ,ja ho sé)

[@more@]

A la Ximena la vaig conèixer fa uns set anys , per aquests móns d’en Gates

Ella es Argentina d’orígens catalans ,

Va decidir que la solució per fugir de les penúries del seu país lo millor seria tornar als orígens

Aquesta mare Europa brillant unitària , esponerosa ,que els ven la televisió i el boca a boca dels que ja son a la terra promesa i no volen acceptar el seu fracàs

Convençuda que els gossos aquí van lligats amb llangonisses , amb el cor trencat va començar a projectar la seva vinguda a Catalunya ,

Contactant amb els familiars que li resten aquí .

així va entrar a xats de llengua catalana , per poder conversar amb un cosí seu ,

Com que el cosí tot un erudit

home cabdal, religiós , ple de triomfs ….Li va fer creure que no entenia massa ve això dels xats però es sacrificaria en pro de la precària economia d’ella , apareixia i desapareixia constantment , ella seguia esperant la tornada d’ell per que li comuniques si la podrien ajudar , o la forma del trasllat

(el que ella no sàvia que ell era un assidu al canals buscant sexe gratis enganyant a les dones a les quals les paraules boniques i els títols acadèmics enlluernen , això si…. sempre es connectava en el mes pur estat etílic combinat amb substàncies varies )

així doncs …

ella va començar a parlar amb la gent , a desempolsar el català , la seva llengua materna que tenia molt oblidada desde que van faltar els seus pares , evidentment el seu aprenentatge va ser oral i l’escrit el duia fatal.

La reacció de la gent del xat va ser … enfotres de les seves faltes ortogràfiques ,

Cap va valorar l’esforç d’un estranger per integrar .se

Les mofes eren constants , això la mateixa gent que et titllen de xenòfob quan dius la paraula "moro "i per mes inri al fer esment al Othello d’en Shakespeare com al “Moro de Venècia .en fi , sense comentaris………..

Però ella actriu de professió , va saber dominar aquell públic crític i mal educat .al poc temps ja era coneguda i acceptada .

Jo que tinc vocació d’advocat del diable , i que potser em sentia mes propera , doncs el meu català escrit es totalment autodidacta .vaig saltar en la seva defensa crec que si volem fer del nostre país una nació sana tota mostra d’integració ha de ser lloada i agraïda ,

així vaig començar a parlar amb ella ,

Una dona culta , vital simpàtica que de les tristors en fa fums i escrits meravellosos, vaig conèixer la dictadura Argentina de primera mà i les costums d’un país que va ser també la terra promesa en la post guerra espanyola . per molts catalans

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Sense accent no t’entenc

  1. Bonica història. M’ha vingut al cap una gent: http://www.veupropia.org/adopta/

Els comentaris estan tancats.