finestres

(Meninas à la mode d’0nix)

La llumeta de la cambra fosca esta sempre encesa , però ja la tinc plena de pols les muses de la fotografia m’han abandonat …….

ara que hi penso …. les muses de la fotografia no tenen nom!

les tindré de batejar …. minoltis ? , nikkonis…?difícil tasca .. ui que ja començo a divagar!! Centra’t Onix!!!

[@more@]

Be .. la meva afecció per la fotografia i sobre tot al retoc fotogràfic va començar no fa massa , de fet no tenia ni càmera pròpia fins fa molt poc ,( encara no m’he llegit les instruccions) lo del retoc fotogràfic ha sigut com un substitutiu .

ja que soc negada per la pintura i el dibuix , però molt negada , les classes de dibuix eren un suplici per mi ,ja de ben petita em vaig adonar que les meves cases eren mes desproporcionades que les dels meus companys ,

que dibuixar un sol envoltat d’ estels no era ben vist …. .

Que els gats no s’han de dibuixar sempre de cul aprofitant la forma del nº 8 amb una cua….. així doncs un cop acceptada la meva negació ho he portat amb una dignitat immaculada ,mai m’he deixat veure cap dibuix ni per els mes íntims i ja no diguem quan em vaig dedicar a fer aquarel·les , i alguna pintura al oli….. això si que era difícil d’amagar .

sempre m’ha quedat l’espineta així doncs el fotoshop m’ha servit per apagar aquest foc creatiu ( que be m’ha quedat això del foc creatiu ..)

També he fet els meus “pinitos” en el disseny 3D la veritat tampoc es lo meu , però m’agrada ,

lo que realment m’apassiona es fer “collages” de fet crec que ja es lo que se m’adiu tota jo soc una barreja de pegots.

Puc passar hores retallant coses petites i omplir tot un fons de detallets que sols entenc jo , normalment em diuen i això que es?

Això es art !!!!!!!!!!!els contesto.ja fa força temps que vaig decidir , anomenar art a tot allò que m’agrades a mi , que no em calia dir que m’agrada molt van Eyke i semblar entesa i culta ,si em fa por!!!!!! perquè que coi he de dir que es art …… li reconec el seu valor com als mobles antics , però jo mai podria viure amb un bagul a casa per molt valor d’antiquari que tingui , doncs amb l’art també vaig decidir que sols reconeixeria com a tal un quadre amb el que jo pogués conviure , que la seva presencia cada dia fos mes enriquidora

els quadres penjats els veig com petites finestres obertes a un mon fantàstic ,un mon on fent un salt t’hi pots integrar i formar part de l’escena . jo puc saltar per aquesta finestra infinitat de vegades fins i tot m’hi reconec…… Renoir – Le Déjeuner des canotiers.

Per quina finestra de l’art pictòric podeu saltar i formar part d’ella ?

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

25 comentaris a l'entrada: finestres

 1. Alepsi diu:

  Bon dia!
  Mai havia pensat en aquesta definició d’art: alguna cosa amb la que pots conviure i resulta més enriquidora cada dia. Doncs si em prenc aquesta definició com a dogma…. diguéssim que la finestra de l’art que puc saltar i formar part d’ella és aquesta. Sí, l’art blocaire. Fora conyes…. què no deixa de ser un art, això d’escriure? Que no hi puc conviure, jo? Que no és enriquidor?? Per mi sí. Doncs aquesta és la meva petita finestra diària. 🙂
  D’altra banda… pot ser que jo també et reconegui en el quadre de Renoir? xD

 2. efe diu:

  M’ha agradat la defició de finestres. Això seria l’art per a evadir-se no?

  Ha de ser un quadre, ONIX? A veure, jo tinc enganxada a la paret una fotografia d’una escena de Jules et Jim, els tres corrent pel pont amb la Jeanne Moreau vestida de xic. Hi saltaria ara.

  En canvi allò de l’art habitable, trobe que tens raó. Però no sé si dir que no és art. A veure, jo fa molt de temps que sóc incapaç d’escoltar una simfonia. M’imagine tots aquells violins a la meua habitació i, uff, m’agafa claustrofòbia. Però ostres dir que una simfonia no és art, no sé. Potser si Vivaldi hagués fet simfonies…

 3. onix diu:

  ai ai aiiiii ja dic jo que no vaig be !!!moment que ho arreglo i torno

 4. onix diu:

  Des de que m’he fet reformes a la cama sembla que també me’ls he fet al cervell ,grgrgr
  jo em referia just a l’art pictòric ,de totes formes Alepsi i efe heu fet que l’oblit també valgues la pena , (com sempre)
  Alepsi tens Raó escriure es un art , i en el cas del bloc art per partida doble o triple o mes eh , xDD escriptura , comunicació,debat,poesia sublimin al …. i moltes coses mes ,saps que…. ara també t’hi reconec i a efe també li veig ja formeu part del quadre
  efe: et refereixes aquesta imatge? jules et jimsi la tens penjada l’accepto com a finestra d’art es una de les grans obres del 7 art , XDDD .bon.. total que jo volia saber quin quadre us agrada =:)

 5. onix diu:

  ei efe !!!!!!!que vivaldi va fer simfonies si mal no recordo te la patetica la del sant sepulcre la del punt G …….;) els capellans borratxos ja tenen aquestes coses

 6. efe diu:

  Ui, que tens superpoders, aquesta mateixa és, sí senyora. El quadre, m’ho estic pensant. I això que normalment quan em diuen un quadre, una pel·lícula, un llibre, jo amolle una boutade. Avui, però, no voldria…

 7. efe diu:

  Per cert, jo sóc de poc pregunta… però que t’ha passat a la cama?

 8. onix diu:

  Umm ara m’agradaria dir que va ser a Gstadt esquiant però com no ho se situar al mapa millor que digui la veritat per penosa que sigui , doncs dec ser una de les poques persones que s’accidenta sentada en una butaca difícil eh …..digne de ser filmat , jo faig servir un portàtil que situo en una mena de faristol normalment coloco una cama sobre el braç de la butaca i l’altre … depèn xDD total que vaig pensar…. que la podia tenir sobre una cadira i millorar la meva circulació la cadira era aprop…. així que amb una cama la vaig fer corre per sota i amb l’altre vaig fer un encreuament de cames digne de la sharon stone a atracció fatal però amb cadira massissa al mig , resumint …. me la vaig fotre sobre la cama encertant la zona mes dolorosa la qual cosa fa que estigui mig inoperant fa dos dies , ara contaré fins a tres i oblidareu el que heu llegit
  1…..2…..3!!!

 9. lomemusic diu:

  Jo salto per les finestres de les marines, m’es igual l’artista, però tens raò, quan penjes un quadre a casa, t’agrada mirar-lo, i perdre’t en ell, aquesta es una mica l’esencia del que explica la película de Mary Poppins, no? qui no ha somiat amb saltar dins de un quadre que ens inspiri felicitat?
  Per altre banda, penso que la fotografía es una forma d’expressió molt intensa, perque no oblidem que totes les formes de l’art, estan basades en la naturalitat, i la fotografía pot captar un moment màgic de la naturalesa (sigui quina sigui).
  Vull dir, un Monet pintava un prat, que el inspirava. Pero al cap de dos minuts de pintar el quadre, l’escenari canviaba, i no captava aquell instant, però li donava un estat d’anim, com Van Gogh. La fotografía pot captar aquest instant.

 10. onix diu:

  Ai músic ara si que m’has obert una finestra a la memòria , potser es d’aquesta escena de Mary Poppins ,d’on em ve lo de la finestra
  la Poppins em va reconciliar amb el cinema doncs dumbo i bambi em varen fer tal estrall que no volia trepitjar un cinema ni lligada , recordo com si fos ara mateix l’anada al cinema (capítol) de bcn (jo era molt petita ) a veure Mary Poppins tota mudada i el luxe de l’entrada del cinema també em va impactar i li vaig dir a la meva mare ja portes prous cales ?que això costarà una pasta

 11. Arare_ diu:

  A veure, que m’esteu barrejant conceptes (sembleu jo).
  Pun-tua-lit-za-ció:

  1) Sharon Stone va fer Instint bàsic i no Atracció fatal, aquesta la va protagonitzar Glen Close i aquell impresentable (ep, al Cesar el que és del Cesar)

  2) M’he imaginat el teu creuament de cames i et proposo que ens ajuntem i muntem un numeret circense (per la flexibilitat) que potser guanyarem la primera pela

  3) lomeumusic, entrar dins un quadre i perdre-s’hi mentre sents la teva música preferida deu ser fantàstic! (qui no ha somiat mai una cosa semblant?)

  ai,ai,ai, que m’allargo massa…

 12. efe diu:

  L’Anglaise et le duc.

 13. onix diu:

  Jajajaja gràcies Arare !!! de fet no se perquè les confonc .. de totes formes diré que instint bàsic es una pel.lícula genial !!!! al tercer fotometratge em clapo i mira que em costa dormir ,així potser s’entendrà una mica la meva confusió , de totes formes jo volia saber quin quadre us agrada i no en trec l’aigua clara , (lo mes fotut es que efe m’ha entès jo d’ell em començaria a preocupar )

 14. Alepsi diu:

  No és per anar de guay,eh? Però jo també t’havia entés… 🙁 Jajajaja! El que passa és que la meva cultura artística en tema quadres, és casi tan pobra com en tema cinema… una desgràcia amb potes, sóc! xDDDD
  Però si he d’escollir un quadre, així a bote pronto… em quedo amb “la Persistance” (he hagut de buscar el nom, i només surt en francés… què hi farem…) de Dalí: http://www.musee-virtuel.com/docs/dali/persistance.jpg

 15. onix diu:

  ara!!!! jo li deia un altre nom al quadre aquest XDD
  Alepsi Persistance

 16. efe diu:

  Onix, ja que no m’acceptes L’anglaise et le duc, et diré una cosa. He descobert que als quadres que m’agraden no viuria ni de conya. És culpa meua? O és que hi ha poc pintura on viure-hi?
  Per cert, per què no en fas un même…

 17. onix diu:

  va acceptarem …. L’anglaise et le duc

  si no hi viuries ni un “ratet” es que no t’agraden prou (quines porcaes li deuen agradar?)

 18. efe diu:

  A veure, a mi m’agraden els de Murillo…
  Que no, que és conya, però no sé si tinc gaire bon gust. De tota manera… No sé, tu viuries en un quadre d’aquells de Chagall amb gent que vola? O Al Château des Pyrénées? A aquest darrer no, és clar, tindries por de caure. ;-P
  Si és per saber el meu quadre favorit, em sembla que no en tinc.
  Viure, viure potser en un de Gauguin a Tahiti (era Tahiti, no?) però pel que penses. O si. 😛 Mira sí, això. Ja l’he trobat. T’envie el comentari i ara et dic quin.

 19. efe diu:

  a l’anterior missatge volia dir “però NO és pel que penses!

  http://fr.wikipedia.org/wiki/Image:Gauguin_arearea.JPG

  contenta? Però només un ratet

 20. onix diu:

  efe: crec que si et demano q et despullis em costa menys que el nom del quadre 😛 Ja l’he penjat que m’he fet una sala d’art XDDD(gràcies eh)

 21. efe diu:

  Ui, no cregues. Jo no sóc un xic fàcil. I de fet he acabat dient-te el nom del quadre perquè com que el bloc es diu la cambra fosca, he pensat que el llum estaria apagat. Que si no…
  La veritat és que m’has tingut el cap ocupat una bona estona. Fins avui no havia tingut quadre preferit.

 22. PropDe40 diu:

  Hola Onix!! Falto uns dies i el que em perdo… Que tens la cama malaltona, que si de petita anaves al cine a Can Pistoles, … i a sobre que t’han abandonat les muses del photoshop? Això de cap manera, no es pot consentir!! Amb el que m’agraden a mi les teves imatges!!
  Per cert, al començament dels temps de la fotografia ningú ho veia com art, així que no pateixis, els retocs també arribaran a ser-ho, no ho dubtis!!
  :***

 23. Arare_ diu:

  A veure si instal·lo el photoshop (que ara no tinc cap programa, que el pc és nou) i penjaré la foto d’alguns quadres que tinc a casa i que no solament m’agraden sinó que m’entusiasmen, ok?

  Alguns dels meus pintors preferits: Bruegüel el Vell. I els impressionistes. I Velàzquez. I Goya. I Ràfols Casamada. I Picasso. I Miró. I Tàpies. I Cuixart. I Muixart. I Carmen Soto. I Laia Bedós. I Miquel Gelabert. I tants d’altres… ara la llista seria interminable, reina mora. I me’n vaig a clapar, que tinc la neurona cansada de caminar per Barcelona (quin agobiu)

 24. M’encanta això que dius “anomenar art a tot allò que m’agrades a mi”… i és clar que sí! L’art no es pot imposar, una obra t’agradarà o no t’agradarà. D’art se’n pot saber més o menys, però mai el gust de ningú s’ha d’imposar sobre un altre. Alberti, al Renaixement, ja deia que un quadre és la finestra de la natura… així que de finestres en podem obrir cada dia! Jo no sabria dir-te a quina finestra volia saltar, perquè no pararia de saltar i saltar!

 25. onix diu:

  Efe: veus com el 9 d’octubre ha tingut raó de ser sense restar a ton lit douillet tens un quadre a la teva vida i has après que s’han de portar boxers si això no es profitós que baixin tots els deus i ho vegin!!!! 🙂

  PropDe40: no saps lo que t’he trobat a faltar !! aixxxx (no mireu ) muas muas!!! 😉

  1000 d’Alepsi : visca visca al 50×50 l’art contemporani i vivencial xDDDD
  això de la fragància sensual mereix un 75×75

  Arare : ja trigues ! que les teves imatges sempre son una passada ,mira si ja dic jo que avui m’estàs posant les piles això que estàs cansada … com m’he pogut deixar Cuixart !! be en el meu subconscient hi era que la galeria d’art que m’he muntat amagada per aquí dins l’he anomenada Dau al nou 😉

  LaReusenca: Moltes gràcies per la visita , es un plaer poder compartir amb tu tots aquests salts

  Rectificació; sort de L’Arare i el PropDe40 , que l’Alepsi te papallones a la panxa;) i jo tinc Arnas al cervell .. tot son papallones si mes no ….. quan he dit atracció fatal…… volia dir instint bàsic , i quan he dit cinema Capítol volia dir Coliseum , al llegir lo de can pistoles he vist que no anava be

Els comentaris estan tancats.