t’estimo

Avui volia parlar sobre la publicitat de la campanya electoral , que no te desperdici però ……..

[@more@]

la magnifica reflexió Feta per l’Alepsi m’ha fet pensar moltisim en el perquè ens costa tant de dir la paraula t’estimo

perquè no la sabem fer anar ??

a banda de la família que ja dones per fet que saben que els estimes i clar… per aquest fet ja l’omitim com si no fos necessària, tot i que si la fesim servir mes potser la convivència seria mes fàcil .

Crec que molts cops dir la paraula t’estimo ens frena , per tòpics o per por a males interpretacions .

El t’estimo molts cops porta interpretacions erroneas , suposo que es a causa del llenguatge ,amb això els anglesos ho porten millor , (com el tu i el vostè ).

Ells el i love el fan anar a cor que vols i queda mes decontracte .

En canvi el nostre T’estimo que n’és de feixuc !!!….

el tenim embolcallat de tabús

Al menys jo , per exemple molts cops l’admiració en vers algú em portaria a dir un t’estimo però……

em freno automàticament , cerco tota mena de sinònims que potser no son gens encertats i no transmeten el sentiment del moment i amb un t’estimo seria del tot entenedor .

Per exemple a mi em tallaria moltisim , escriure en public un t’estimo ,

posaré per el cas el post que m’ha inspirat aquest hi he llegit tant sentiment que hages escrit t’estimo un t’estimo de… t’entenc .

jo que vaig de dura i no expresso els meus sentiments ,

t’admiro que l’hagis fet public , o com m’agrada com ho descrius

però acte seguit em ve al cap i si els demés pensen que soc lesbiana !!! quin pànic !!!

a servidora que els homes la porten boja Des de la mes tendre infantesa .

Com si fos una cosa dolenta ser lesbiana …..

Quins mecanismes mes estúpids que te el cervell!!!!!!! .

de quina manera portem arrelades les costums socials d’un passat que no acabem de pair!!

i que dolentes son les dictadures per la sanitat mental i social.

Dir a un home t’estimo … encara mes pelut , i si pensa que li tiro els trastos?

Si creu que vaig boja darrera d’ell?

Si em pren per una nimfòmana que tira a matar a tot allò que belluga ?

Que pensaran els que em sentin /o llegeixin ? que vaig desesperada?

A la parella tambe costa dir t’estimo , si ja ho sap…..

i si no que ,no pensi que li dic tant perquè tinc temors i el seu ego li creixi i em prengui territori .

que no ho tingui tant clar …i que m’ho faci dir ….

així el t’estimo de parella es converteix en un quidproquo , i potser no sempre es el mes recomanable.

No se ,si tenim un greu problema de llenguatge o de comportament

Potser tindríem d’inventar una paraula nova o ventilar els efectes socials i/o educacionals ??

ara posaria un us estimo per acabar però el plural es com molt mes acceptable no portarà a cap mala interpretació sols .. ..

que no pensin que soc una Bleda cursi deteriori aquesta imatge de dura que tant m’ha costat perfeccionar.

Ens costa dir t’estimo per uns perjudicis ?

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

14 comentaris a l'entrada: t’estimo

 1. Alepsi diu:

  A una servidora, que va tenir el primer novio als 3 anys (a la guarderia) i el primer petó als 12…. a una servidora, que es considera heterosexual declarada…. a una servidora li ha encantat el teu post! T’estimo ooooooooonix!!!!! 😉

  Hosti, i posat així, realment queda com si m’hagués enamorat de sobte de tu… i se m’hagués anat la bola i m’hagués declarat…. quina tonteria, tot plegat!

  Responent a la teva última pregunta: SI [però ben rotund, eh?].
  Jo fins que no vaig tenir la meva primera parella “seriosa” no havia dit MAI a la vida “t’estimo” a ningú. Ni tan sols als meus pares. Veia el “t’estimo” com una cosa reservada als enamorats. I durant un temps ho va ser també per mi… però ara he après a estimar les meves amigues… i dir-los-hi (uala, que lleig aquest verb així conjugat, no?).

  Als meus amics encara no he arribat. Això és més peliagudo… bàsicament, perquè gairebé tots els amics que tinc, tenen parella. I, sincerament, no sé si els faria gràcia a elles descobrir-me dient “ai, nen, t’estimo”. Pensarien coses rares.

  Prejudicis? Sí, molts!

 2. L'avi diu:

  Benvolguda Onix/musa, quants rentats de cervell ens han fet al llarg del anys, que han aconseguit que una paraula com t’estimo, ens faci por de dir-la, perquè no fos cas que pensesin que… Mira, (ves per on, ja que ets la meva musa virtual et tutejaré, que collons!) jo m’estimo a la Maria, com a companya, a la meva filla, com a filla, al soci, com a germà (portem vint-i-sis anys junts), i a molta altre gent… A la meva filla virtual com a filla virtual, a tu com a musa virtual i tot això no vol dir que tingui cap connotació sexual…
  (bé, en el cas de la Maria, sí, però en els altres casos, simplement vol dir que t’aprecies (una paraula massa ligth) a una persona, per com és)

 3. williams diu:

  quins dissenys, ònix

  bestials

  dir t’estimo port portar mooooolts problemes.

 4. PropDe40 diu:

  A mi no em costa dir t’estimo, a la gent que s’ho mereix clar. Sí que estem carregats de prejudicis, i és incomprensible que deixar anar un renec no costi gens, i en canvi les coses agradables ens les amaguem. Ja fa temps que estic bastant pasota respecte aquestes actituds, qui tingui els prejudicis que si posi fulles. Bon post, entre tu i l’Alepsi déu n’hi do!!

 5. Efectivament, els prejudicis socials que són un fàstic, però que mira que costa de traure-se’ls de damunt. a mi em passa una cosa semblant ja li ho he escrit a l’Alepsi. I sempre he anat de dur i, t’ho dic Onix, això no m’agrada gens. Però mira que em costa de deixar de fer-ho.
  Supose que amb molts anys de fer força en sentit contrari, potser ho solucionarem. Podríem començar pensant que els bons sentiment no són ridículs, que no és ser ridícul ser bo o amable. Que el personatge atractiu haria de ser Flanders i no Homer Simpson. Però no és així. Ens atrau el dolent de la pel·li. I així no hi ha manera.

 6. onix diu:

  Alepsi : T’estimo
  l’avi : t’estimo
  williams : t’estimo
  Pokateka : Gràcies per entrar i deixar un comentari…
  Propde40: t’estimo
  be”””” sembla que no ha estat tant dificil , ho he pogut fer i a mes de cor
  et a toi mon cher vouyou je t’aime i si no no vagis d’anonim XDDDDD

 7. Pd40 diu:

  Gràcies!! I això que no ens coneixem. Bé, de fet la part teva que conec, la que ensenyes al bloc, crec que també me l’estimo, així que tot està bé :**

 8. onix diu:

  si mira ara vist així , ha quedat com una mica Yankie ,a veure si em voldre desfer d’una societat i convencionalismes , que a la fi son els meus, per adoptar uns rols americans que encara detesto mes, 😉

 9. Laprí diu:

  No sé quin significat exacte tindrà en català el t’estimo com perquè sigui tan dolent dir-lo, jo només sé que en castellà, algunes vegades dic sense problemes “te quiero” però sense res més, com a una companya de la feina li dic “te quiero mucho Paula, eres genial” o a un amic i tot li he dit alguna vegada, però en català, tant costa de dir t’estimo? Potser són els prejudicis, però jo que estic acostumat a dir-lo en castellà tant m’hi fotran els prejudicis si ho dic algun dia.

 10. onix diu:

  com pots veure lapri Els catalans tenim problemes amb el t’estimo , com molt be ha apuntat pokateka en castellà hi ha el te amo , que li treu connotacions sexuals al te quiero , però el te quiero a un noi potser et costaria mes de dir en public , o potser no tant de bo moltes gràcies per el teu comentari :)*

 11. efe diu:

  Et moi aussi, jusqu’à en mourir. Mais com je suis coincé, je ne peaux pas le dire comme ça. Il faut me comprendre…

 12. onix diu:

  vols dir que no volies dir Peus efe?

 13. Ostres… Realment he de dir que he rigut molt llegint el teu post, jeje! Però, realment a una servodira no li costa tant dir t’estimo. I quan he llegit “Potser tindríem d’inventar una paraula nova” he pensat “noooooooooooooo…”. Penso que és una paraula preciosa i mirar als ulls d’algú i poder-li dir que l’estimes penso que és un dels actes més bunics que hi ha. No sé si es per perjudicis que costa dir “t’estimo” o per por a sentir tot el que pot significar aquesta paraula. Només sé que crec que és important saber dir un t’estimo, perquè per molt que la família ho sàpiga, per molt que la parella ho sàpiga… no hi ha res millor que veure un somrís a la cara de les persones que estimem quan es pronuncia aquesta paraula.

  Apa, després de posar-me sentimental, jeje… vaig a seguir fent feineta…. Un petó!

 14. onix diu:

  llunacreixent : Molt Benvinguda!!! Gràcies per el teu comentari ,estic contenta que tornis a donar senyals de vida encara que sigui un “shhhhhhht “
  molts petóns :)****

Els comentaris estan tancats.