NIGHTHAWKS 2

 

Doncs be , ja tenim aquí  el bloc  de  RELATS CONJUNTS http://relatsconjunts.blogspot.com/  D’antuvi pot semblar un projecte   una mica confús  com aquesta imatge  de Nigthawks feta per moltes imatges , però quan se la veu  complerta  i en mida gran  pren la forma del quadre , i a la vegada deixa veure les imatges individuals  que la formen .Aquest es l’esperit  de Relats Conjunts 22/11/06


Primer de tot dir què encara no he reaccionat  de l’acollida que l’hi heu fet a la meva  anada d’olla fruit de l’insomni ,si sé què  té aquest ressò  , puc prometre què m’hi hagués mirat més .He rebut mails  de “llegidors “de bloc  ,

[@more@]

“llegidors “de bloc  en dic  perquè, no fan esment què en tinguin, felicitant  la moguda , donant consells per com ho podem fer  i

 lo que tenim de fer  amb els relats  fins i tot un m’aconsella que triem els millors i enviar.los  no sé on , no és que no l’hi hagi fet cas si no que  això de fer una tria  és molt difícil perquè crec què  la gràcia principal esta en la diversitat . i per mi tots tenen el seu encant


Un fet cuiros també es que  aquest cop tot i què era molt fàcil  fer-ho, no ens hem retroalimentat  ,cosa que fem tot sovint ,  hem trencat la monotonia  per deixar volar l’imaginació .

 No sé, si us passa  , però m’atreviria a dir que sí … què un no queda satisfet amb el què ha  escrit ,però que ha deixat un regust agradable aquesta   experiència , què un cop fet venen  mes  histories al cap que  pensem que potser serien millors, però tot i  així ha sigut divertit i satisfactori   potser si que  seria cuiros  fer alguna cosa  semblant i recollir-ho en un bloc  comunitari . com molt be  ha suggerit l’avi .


Un altre lector anònim  bé….. anònim no , que te nom i cognom però no te bloc , o no me l’ha dit  ,faig un copy del mail

la cosa és que la teva història em va recordar inevitablement un llibre de Philippe Besson, Final del verano, que novel·la, casualment, la vida dels quatre personatges que apareixen a Nighthawks. podríeu recollir els millors relats i publicar-los com a resposta a la novel·la del francès.

a més a més, fa relativament poc va aparèixer Decepcionatun poemari d'Ernest Farrés amb poemes a partir dels diferents quadre del pintor, onegut i encantador  aquest  es Blocaire  m’ha dit això , que ve  a ser el mateix que deia l’anterior    Tu no em coneixes de res, jo et llegeixo sovint, tot i que crec que no he comentat mai. En fi, que vull dir que et conec d'això, dels blocs (és que jo també en tinc un).
Bueno, anem-hi. Que he estat seguint aquesta genial idea que t'has empescat amb el quadre del Hopper, molt molt genial, de debò. I que de seguida em va venir al cap que hi ha un poeta català que no fa gaire ha tret un llibre que diria que es limita a agafar 50 quadres del Hopper i fer-ne 50 poesies. El vaig estar fullejant a la biblio, però no recordo res, ni títol, ni autor, ni res. He pensat que potser et faria gràcia. Seguríssim que hi havia poema dedicat a aquest quadre. Vaig pensar de seguida que potser t'interessaria. No sé. Quan torni a la biblio, l'escriuré i te'l passaré, vale?

D'altra banda em sona que el Tom Waits va fer el seu disc (Looking for) The heart of saturday night inspirant-se en aquest quadre. No n'estic segur del tot, però hi lliga molt bé. 

I be en tinc uns quants mes que  diuen el mateix mes o menys   aprofito per  donar –vos les gràcies per prendre la molestia de fer el e-mail 


 i ja per acabar la magnifica critica literària de la williams que ens ha passat a tots per el sedàs , ,jo sempre he dit que la seva  secció de dos pams de llengua es  estupenda i avui m’ho ha corroborat amb escreix un cop mes us dono les Gràcies a tots , i a veure  que fem amb tot això , com avui tampoc he dormit gens i jo es quan no dormo que hi veig clar  se m’ha acudit que  si decidim fer un bloc comunitari , potser  seria molt divertit fer un relat  a moltes mans  seguint un guio previi unes pautes a seguir , qui les  fa?  Be ara ja hem destapat la caixa dels trons  hem exercitat l’imaginació  que falta ens fa . que la propera  que ens caurà  la del Blocaire Invisible  caldrà mòlta imaginació i l’ajut dels deus

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

49 comentaris a l'entrada: NIGHTHAWKS 2

 1. Alepsi diu:

  Un relat conjunt podria ser la bomba!!! Treballem-hi, Onix, treballem´hi!!! xDDD

 2. kurtz diu:

  I molt més que et mereixes. Sort que va ser en cap de setmana, que si no m’haguessin fet fora de la feina! He estat adicte: enganxat, endollat! Buf!
  Un altre desafiament, no sé si podrà la meva ment xDDD
  Aquí teniu un exemple de com es pot fer: e-novela.

 3. onix diu:

  Alepsi: ens fotaran fora jà ho veuras XDDDDDDDD

  Kurtz : això mateix que diu aquí Pautas:

  A. Línea argumental
  B. Estructura
  C. Personajes

  és lo que volia dir tenir un referent i uns personatges
  :)**** però ara parare qu en ballo mes què no en toco `demà es pot remenar una mica mes ;)))

 4. williams diu:

  jo volia dir que m’apunto si tinc temps al que sigui però passo de comentar res!!!

  ; )

 5. williams diu:

  en un fòrum sobre lectura vam fer un “poema” comunitari. Anava passant d’uns a altres i cada un hi afegia un fragment. Va resultar un relat original i misteriós.

  gràcies per les teves paraules, ònix.

 6. williams diu:

  torno a ser jo: el vídeo és xulíssim (m’havia oblidat)

 7. Alepsi diu:

  Mira que si ens foten fora creem nosaltres mateixes un servidor de blocs, eh??? xDDDDD

 8. L'avi diu:

  Benvolguda musa/virtual. Va uns anys en una revista de còmics “Comix Internacional”, van fer un experiment que es podria extrapolar a la idea de fer alguna cosa en conjunt. Es tractava d’una història en la que no hi havia res previst. La va començar un dibuixant i la va deixar amb el clàssic continuarà. Després la va seguir des d’aquell punt un altre dibuixant que en arribar a final de plana la deixava en continuarà. I seguia des d’aquest punt un altre i així successivament. Una experiència molt enriquidora, tant per l’autor, que a vegades et deixaven la història en un punt que havies de posar molta imaginació per sortint-te i també interessant per el lector.
  Imaginis un bloc en que per torns un começa un relat que deixa en continuarà, el segueix des de aquell punt un altre blocaire i axií successivament… Pensem -hi

 9. jbauer diu:

  Gran idea Onix, he disfrutast molt de l’història. De moment he llegit al pd40 i l’Avi.
  Esteu fent del blog una manera de viure. Bravo!!!!!!

 10. jocdellums diu:

  Seré la veu de la discòrdia però m´és igual
  A veure jo pregunto: S´ha fet algun recull de memes dels blocs o alguna cosa així?Si la resposta és no, penseu perquè no.Si la respost es sí, sóc una ignorant,m´agradaria veure.ho per curiositat.
  La idea de la descripció del quadre era una variant dels famosos memes.I per què creieu que ens agraden tant? Doncs per la seva immdiatesa,pel no parar d´un bloc a un altre llegint el que la gent ha respost,per les ganes de posar comentaris i endevinar in situ com és aquell qui esciru el bloc, per arriscar-se a que et pillin llegint blocs a l´hora de la feina….Llegit el meme,disfrutat i fins i tot analitzat per algú,perd part de l´encant.Penseu com vàreu disfrutar anant amunt i avall dels blocs remirant les històries.
  La proposta nova,penso que ja seria una altra dimensió.Però jo aposto perquè de tant en tant algun cap boigblocaire llenci idees, com va fer l`ònix, i a veure que en surt.I més encara,fer ho molt de tant en tant per què sinó cansa i perd el misteri.
  El post del quadre era un regalet per molts de nosaltres, i un regalet implica sorpresa i improvització.
  Apa sembla que ja he arreglat els llums

 11. jocdellums diu:

  perdó,perdó,perdó…. ja el veig

 12. Atenció, no ens atavalessim!

  Us recordo, que no fa pas massa ja hi va haver un bloc que escrivia una història de forma comunitària! Ho dic perquè tampoc cal caure en la repetició!

  Potser els nous no hi heu caigut però n’estic segura que molts encara el recorden. No recordo ben bé com anava… Però era alguna cosa aixçi: El primer post era l’inici. I, la continuació era assignada a un altre blocaire a criteri de l’administrador del bloc. El blocaire escollit deixava la continuació com a comentari. I, l’administrador el copiava i el publicava com a post número dos. I, així anar fent.

  Va ser tota una experiència. Molt interessant, però d’altra banda falata cohesió i si et tocava escriure el post número 20 (per exemple) era tota una putada, perquè havies de rellegir-te d’un dia per l’altre tota la història i inventar-te la continuació! Vaja, que al final ja no sabies de que anava ben bé la cosa i al meu parer, la idea va perdre força amb el temps

  Estic d’acord amb JOCDELLUMS.

  Compte, no morim d’èxit!

 13. Alepsi diu:

  Però no és això, jocdellums i annataramba, no és continuar una història que ha començat algú. No! És, simplement, un lloc on quedin recollides les diferents versions d’una mateixa idea.
  Que no cal que sigui periòdic. Simplement, si sorgeix la cosa, es posa, i si no, doncs el bloc morirà per si sol. Però així, si algú se’ls vol llegir tots (de gent massoca encara n’hi ha), no li caldrà anar buscant de bloc en bloc i, d’altra banda, no es perderan aquests posts. No sé, jo ho trobo interessant…

 14. kurtz diu:

  A vore, que jo em vaig saltar les classes de com fer-se un bloc xuxi xuxi, però de llegir encara en sé. Hi ha dues propostes:

  1- Fer un bloc que reculli totes les històries de Nighthawks
  i
  2- Fer un bloc amb una història que es va construint, a diverses mans.

  No veig quin és l’impediment per fer-ho. Que no s’ha fet? Que ja s’ha fet? Que ens cansarem? Els blocaires no parem d’enviar-nos memes i ens sembla una putada quan ens n’envien un que no ens agrada. En canvi, això, ens ho vam agafar solets. Hi ha similituds, però és molt diferent. Com diria la Milà, això és un fenomen sociològic. I qui s’apunti al relat interminable, també ho farà ell solet. Ja som grandets i tots tenim les llums suficients per saber què hem de fer. I no m’estenc més, que no sóc a ca meva, ja faré demà un post “borde” al meu bloc.

 15. kurtz diu:

  A vore, que jo em vaig saltar les classes de com fer-se un bloc xuxi xuxi, però de llegir encara en sé. Hi ha dues propostes:

  1- Fer un bloc que reculli totes les històries de Nighthawks
  i
  2- Fer un bloc amb una història que es va construint, a diverses mans.

  No veig quin és l’impediment per fer-ho. Que no s’ha fet? Que ja s’ha fet? Que ens cansarem? Els blocaires no parem d’enviar-nos memes i ens sembla una putada quan ens n’envien un que no ens agrada. En canvi, això, ens ho vam agafar solets. Hi ha similituds, però és molt diferent. Com diria la Milà, això és un fenomen sociològic. I qui s’apunti al relat interminable, també ho farà ell solet. Ja som grandets i tots tenim les llums suficients per saber què hem de fer. I no m’estenc més, que no sóc a ca meva, ja faré demà un post “borde” al meu bloc.

 16. Laprí diu:

  Estaria bé, fer algun lloc on escriure coses, però no sé, no seria igual que això, que l’Onix ho ha fet sense saber que donaria per tant, ha sigut totalment espontani, això és el millor i el que a mi m’agrada.

 17. Laprí diu:

  Estaria bé fer alguna cosa així, però no seria igual que això que ha fet l’onix, que sense voler ha començat tot això, i tot ha sigut d’una forma espontània, això és el que m’agrada a mi, la forma en com ha sorgit tot. Si hi hagués un lloc en concret on escriure sobre tot això, crec que ja no seria igual, no sé, penso.

 18. Laprí diu:

  Mira, off-topic, jo a blocat no l’entenc, escric fa una hora i no surt, tot i actualitzar i fer de tot pensant que potser sortiria i res, i després torno a escriure, i surten tots dos missatges, joder con blocat ja

 19. onix diu:

  Uff com va això avui , jo incomunicada , i blocat que ha menjat all , primer de tot GRACIES per els vostres comentaris i consells

  Williams : Gràcies per oferir sempre el teu inestimable ajut , algun comentari si què et farem fer ni que sigui sota tortura D’en Pde40 ;)XDDDD

  Benvolgut avi /Geni i creador de meravelles i pensades genials ,la veritat en veure sols l’apunt que va fer a la proposta aquesta comunitària , ens hem posat en marxa al menys a crear tempestes d’idees que dic tempestes
  Tsunamis , això sol ja val la pena ;)******

  JBauer: en primer lloc molt Benvinguda al meu bloc , moltes gràcies per les teves paraules 🙂

 20. onix diu:

  Jocdellums : així m’agrada a discordar , però això no era una variant dels memes , t’explicaré com va néixer així aprofito que tots ho vegin , encara que ja ho he mig fet , això va venir d’un post i comentaris de la Williams va posar un poema i un quadre d’en Hopper , em va agradar i estovar , li comento que veig una novel-la en cada quadre d’ell , ella em deixa un enllaç els torno a mirar tots , però aquest i Hotel Lobby , sempre m’han fet volar
  I em vaig deixar anar , la resta ja la sabeu es així de simple i senzill .
  Els memes al meu entendre son una forma de conèixer una mica mes qui hi ha darrera de cada bloc , i també de fer noves coneixences ,i perquè no ,també potser les ganes de fer una tasca conjunta ,:)

  AnnaTarambana: Gràcies per el teus inestimables consells sempre son molt ben rebuts ,
  Crec que a tots ens agradaria poder visitar aquest bloc que dius m’agradaria que ens fessis arribar el nom, si es que encara en queden rastres
  Per lo demés Alepsi i Kurzt ja t’han contestat així que no em repetiré es exactament el que diuen ells , fil per randa ,crec que els que ens hem animat això tenim una mica l’esperit “DaDa” jo algun cop ja he deixat anar que soc Dadaista per sentiment 😉

  I si hem de morir que sigui D’èxtasi

 21. onix diu:

  Kurtz : sort que et vas saltar la classe ho podries expressar mes alt (majúscules) però no mes clar i casa meva es casa teva si es que hi ha cases…… : **************** Alepsi a tu et dic el mateix XDDDDD fotem focccccccc!!!!!!

  Laprí : be , crec que sempre hem pensat en que sigui totalment espontani simplement una mica d’organització tot i que fer quelcom guionat també podria ser una anada d’olla magnifica , imagina que per Nadal volem fer els Pastorets blocaires o una eròtica Terra Baixa blocaire podria ser una experiència religiosa a part de zoofilica que ja m’he vist en Manelic i el llop uffffff paro, que ja torno a deixar anar aquest imaginari meu i decididament em tancaran , sort que estaré amb l’Alepsi que ella també ho te clar on farem cap XDDDDDDDDDD

 22. Alepsi diu:

  Per suposat, Onix, jo t’acompanyaré en la bogeria (de fet crec que ja fa dies que ens acompanyem mutuament… xDDDD). M’ha encantat, tens raó, si hem de morir que sigui d’èxtasi!!! xDDDD [Ei, però jo controlo, tiu… juas!]

 23. Pd40 diu:

  Ònix / Alepsi, ni somieu que anireu soletes en aquesta aventura. No es preocupi, Avi, que vigilaré que no els hi passi res!! Quan vulgueu comencem.

  A qui s’ha d’apretar? A la Williams? … i tant que farà comentaris, si no publico les seves dades reals… 😉

 24. jocdellums diu:

  Mi querida ànix,
  si vaig fer la comparança amb els memes és perquè algú també en va fer algun comentari al post del quadre.
  Per la resta endavant amb la proposta si la teniu clara.
  Pero continuo pensant i penso…..que es perdrà l´encant.
  He dixo

 25. onix diu:

  jocdellums :aquestes alçades dubtes del meu encant ? fas be XDDDD

 26. williams diu:

  aaah, si és seduint-me ja em mola més (es deixarà compartir?)

 27. williams diu:

  aaah, si és seduint-me ja em mola més (es deixarà compartir?)

  (probablement això sortirà dos cops pq blocat va de peeeeena)

 28. Pd40 diu:

  A mi no m’emboliqueu… jo ja he seduït a qui devia, feina feta 😛

 29. onix diu:

  Pde40: 🙁 ohhh jo que volia jugar a les amistats perilloses
  i ser Madame de Merteuil i que fesis de Valmond
  snifffffff sniffffffff

  Williams t’he deixat el paper de la Michelle Pfeiffer XDDDDDD

 30. williams diu:

  res… no està por la labor. La Pfeiffer no m’agrada!!! És un llibre que tinc moltes ganes de llegir. A més, en francès té un títol preciós…

 31. Pd40 diu:

  Sí, sí, molta broma però ja he vist com li vas tornar el palantir a l’Alepsi, pobrisó… encara està amb oxígen…

 32. Onix, no recordo el nom del bloc. Ni remoto idea! Em faig vella! 😉
  Em temo molt que ha mort! Això és el que em fa por ( o em sap greu) que pugui passar amb aquesta inicitiva vostra. Jo he vist morir blocs i és trist.

  Què me’n dieu de que cada ho creI una categoria nova dins el seu bloc on col·locar aquest anades d’olla comunitàries. És podria acordar títol i fins i tot format de lletra i color o imatge. Crec que donaria flexibilitat i alhora no perdria el toc personal, que en el fons és el que ens va captivar a tots del Nighthawks.

  De tota manera si vosaltres veieu clar el tema endavant! Em tindreu de lectora i potser col·laboradaora esporàdica! 😉

  Per cert, en cas d’obrir el bloc i recollir els textos: compte amb els blocs amb llicència Creative Commons, no tothom deixa “copiar” el què hi ha escrit!

  (I, ara vaig a comprovar si Blocat ja funciona o em publica 400 vegades el comentari!)

 33. tirai diu:

  La idea de fer un bloc coumunitari que reculli les històries de Nighthawks i similars que en vagin sorgin em sembla bé. M’hi apuntaria. Fins hi tot, em sembla bé començar i seguir una història entre tots sempre i quan no es converteixi en una història interminable

 34. Pd40 diu:

  Veig que l’Onix no es mulla, doncs ja ho faig jo:

  http://relatsconjunts.blogspot.com/.

  No hi ha problemes de llicències de contingut, tot va al bloc de cada autor.
  No hi ha problema d’obligar a ningú, es penja la proposta i que vulgui fer-la ho fa i ho comunica a la resta com a comentari.
  Permet agrupar els relats sense haver de navegar per tots els blocs coneguts i desconeguts.

  A veure què us sembla la proposta…

 35. onix diu:

  Pd40 : Home que jo feia els canapès per la presentació
  Així m’agrada :)*****

 36. williams diu:

  Molt bé… sou uns artistes!!! (i jo anar parlant de colònies… ai déu meu… si sabés com fer un basar xino al meu bloc!)

  Estic contenta. mOlt bé… sí senyor/a

 37. jocdellums diu:

  Noooo,siiiiiiiiiii ja dic jo,que quan se us posa una ceba al cap……
  foteu sofregit.
  Què rapids marededéusenyor.
  ònix, vaig a preguntar els meus dubtes pertinents al relats conjunts

 38. Fantastic!!
  Va, jocdellums. Per fer sofregit també fa falta tomàquet, un xic d’all, segons com pebrot…
  Tal i com s’ha muntat el blog és el lloc on es planteja l’idea i el disparador per tots els bloc(aires) que s’apuntin…
  Es prova… I si no surt, no per això ens deixarem de llegir als nostres blocs habituals…
  I tampoc crec que ens criminalitzarem buscant culpables de perque no ha funcionat, no?

  buuuuuuuuuuufff!!! Començo a espesir-me. I això que encara no he començat la tanda de particions amb ònix i arare_…
  Vaig a pendre’m més vitamines XDDDDDD!
  Petons de bona nit, canalla!!!
  🙂

 39. onix diu:

  A veure si ara puc enviar comentari , això va fatal avui
  Primer de tot Gràcies per els vostres comentaris
  Com molt be ha explicat en Pde40 , la cosa és així de senzilla un recull de links dels participants i les noves propostes simplement és això
  Igual ara ens hem deixat algú que no ha notificat la seva adhesió a fer el relat ,i així no passarà
  De totes formes ara , ja podeu anar mirant la llista del blocaire invisible
  Doncs hi ha tanta gent apuntada (55 i pujant) , gent que al menys jo mai havia vist , es fascinant l’oportunitat de conèixer blocs nous , que potser si no fos perquè penses igual em toca , potser no llegiria tant , per feina per mandra per esgotament , i l’il.lusio de participar me’ls ha fet llegir i es del tot enriquidor he fet grans troballes així que us animo a capbussar-vos per la llista dels adherits
  Us confessaré una cosa mai he participat en lo de l’amic invisible , no es que jo sigui una asocial amb denominació d’origen (que alguna cosa hi ha) XDDD, son els del meu entorn que son rars rars 😉

 40. jo volia dir el mateix que l’annatarambana. el blog que diu ella era infinit i com diu ella al principi mantenia una certa cohesió però al final es perdé i tanta gent escrivint la mateixa història va ser un merder. Em sembla que arribà als 36 textos!

  En definitiva, crec que és més interessant escriure individualment o per grups petits. Es podria fer grups aleatoris de tres persones i que en sortissin unes històries. Seria un entremig i tampoc s’ha provat

 41. Alepsi diu:

  Vullunfestuc, està clar que no és bona idea una mega història feta a capítols per molta gent. Tot i que la idea és interessant, té molts inconvenients, com ja heu dit molts…
  La qüestió és que aquest bloc recentment obert només pretén ser un punt de recull d’enllaços més que un punt de lectura, no sé si ens entenem… passa’t per allà i ho veuràs més clar!!! 😉

 42. Jo ho deia per la proposta llençada per l’avi.

 43. dual sim diu:

  Tecnologicamente avanzato, abbastanza durevole per lo stile di vita di massima di un avventuriero professionist

 44. micro sd diu:

  Submariner è certamente un cronometrista con cui lottare. Non sorprende quindi, che nel mondo delle imitazioni designer di alto livello

Els comentaris estan tancats.